Waarom MFS?

Wij zijn meer dan een specialist in coatings voor de offshore en de maritieme sector. We zijn een all-round parter voor uw laswerk en metaalconstructies. Of u nu alleen een conceptueel ontwerp van uw staalproduct hebt of een deel van uw logistieke proces aan ons wilt overlaten, we helpen u graag!

De beste coating

Conserveren, verven, nabehandelen, beschermen, schilderen, ofwel coaten. Allemaal termen die gebruikt worden voor het beschermen van (stalen) producten tegen invloeden van buitenaf. Invloeden die het basismateriaal van constructies aantasten, door corrosie en roest te veroorzaken. Ons coatingwerk verzekert uw bedrijf van staalwerk met een weersbestendige beschermlaag. En dat kan gewoon bij ons in de werkplaats!

Natlakken, poedercoaten en verzinken

Voor bedrijven verzorgen wij in eigen werkplaats coatings door middel van natlaksystemen en poedercoatsystemen. Met behulp van onze straalcabine, geconditioneerde natlakcabine en poedercoatinstallatie kunnen wij alle afwerkingen verzorgen voor uw onderneming. Ook conform de eisen van de maritieme industrie (ISO8503). In samenwerking met onze strategische partners bieden wij ook de mogelijkheid voor elektrolytisch of thermisch verzinken. 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Bij MFS Constructie weten we als geen ander hoe constructiedelen voorbereid, geproduceerd, afgebraamd en geslepen moeten worden voor een goede coating. De kwaliteit van onze coating begint dan ook al bij de zaag- en boorafdeling, waar letterlijk ieder onderdeel van de constructie afgebraamd wordt en voorzien van de juiste radius om goede hechting te waarborgen. Ook worden bijzondere onderdelen gestraald. Bij MFS Constructie weten we als geen ander hoe constructiedelen voorbereid, geproduceerd, afgebraamd en geslepen moeten worden voor een goede coating. 
De voorbereiding kunnen wij ook uitvoeren volgens de ISO8503 normering.

Natlakken

MFS Staalconstructies voorziet uw eindproduct in onze speciale geconditioneerde natlakcabine van een natlak. Natlakken is zoals de naam al zegt een coatingtechniek waarbij de laklagen nat op nat op elkaar worden aangebracht. Voor optimale bescherming gebeurt dit altijd in meerdere lagen, volgens een zogenaamd meerlaagssysteem. Ook voor beschermingsnormen die verplicht zijn voor extreme weersomstandigheden in de maritieme sector.

Poedercoaten

Wij gebruiken voor onze poedercoatings hoge kwaliteit poeders, die voldoen aan de vereisten van de bouwindustrie. Dit dankzij de uitstekende weersbestendigheid en mechanische eigenschappen. Afhankelijk van de toepassing, selecteren wij de poeders, het aantal lagen en de laagdiktes. Net als natlakken is de afwerking door middel van een poedercoat ook mogelijk in elke RAL-kleur. 

Elektrolytisch en thermisch laten verzinken

Naast poedercoaten en natlakken zitten de nabehandelingen elektrolytisch en thermisch verzinken ook naadloos verweven in ons proces. Hiervoor werken we samen met strategische partners die dezelfde kwaliteitsbeleving hebben als MFS Constructie. Met zeer korte doorlooptijden en meerdere vaste levermomenten per week ontzorgen wij ook op dit vlak bedrijven die bij ons klant zijn.

De kwaliteit van MFS Constructie

Korte doorlooptijden
Gecertificeerd
Strategische samenwerking met partners
Van productie tot coating

Projecten waar we trots op zijn

Meer weten over onze diensten?

We vertellen u graag meer! Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of een offerte op maat.
Wij leveren aan bedrijven uit alle branches maar niet aan particulieren.

Neem contact met ons op