NEN 1090 norm en CE-markering

MFS Constructie is gecertificeerd volgens de Europese norm NEN-EN 1090-1:2009/A1:2001. Met de bijbehorende CE-markering die wij mogen uitgeven tot en met executieklasse 2, worden onze staalconstructies in de gehele Europese Unie geaccepteerd.

Europese NEN 1090-norm

kiwa NEN 1090 norm logo

De Europese NEN1090 norm is sinds 1 januari 2014 verplicht voor alle staalconstructies die worden gebruikt in de bouw. Dankzij de vereiste uitgebreide kwaliteitsprocedures en productiecontroles die wij in onze werkplaats toepassen, zijn wij in overeenstemming met de geldende voorschriften voor de NEN1090-norm volgens systeem 2+, beschreven in Annex ZA. MFS Constructie beschikt daarnaast over alle gevalideerde en gekalibreerde middelen om hoogwaardig las- en constructiewerk uit te voeren en bovenal de juiste kwaliteit te borgen.

Download NEN1090 certificaat

ISO-gecertificeerd vakpersoneel

Ook al werken wij volgens een vastomlijnd systeem van Europese NEN1090-eisen en met de juiste apparatuur, ook hier geldt dat onze ‘mannen van staal’ het echte werk moeten doen. Alle lassers van MFS Constructie zijn getraind, opgeleid en gecertificeerd conform de norm EN ISO 9606. Deze ISO-norm is een kwaliteitsstandaard voor handmatig of deels mechanisch lassen. Bij het kwalificeren volgens deze norm worden lasverbindingen van vakpersoneel volgens uitgebreide technische regels beoordeeld.

Gekwalificeerd lascoördinator

De interne lascoördinator van MFS Staalconstructies ziet erop toe dat alle producten die onze werkplaats verlaten, aan alle vereiste kwaliteitsvoorschriften voldoen. Hij is opgeleid om lassen visueel te controleren conform de norm EN ISO 5817. Deze ISO-norm geldt voor materiaaldiktes van meer dan 0,5 mm, voor volledig doorgedrongen stompe lassen en hoeklassen. Tijdens het kwalificeren voor deze normering, wordt ook ingegaan op alle typen belasting van het staal, zoals statische belasting, thermische belasting, corrosiebelasting, en drukbelasting. Dankzij onze ISO 5817 gekwalificeerde lascoördinator zijn we er dus van verzekerd dat onze producten aan de strengste kwaliteitseisen voldoen.

De kwaliteit van MFS Constructie

Korte doorlooptijden
Gecertificeerd
Strategische samenwerking met partners
Van productie tot coating

Meer weten over onze diensten?

We vertellen u graag meer! Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of een offerte op maat.

Neem contact met ons op