Terug naar overzicht

Meerlaags conservering van Dredging ball-joint

Recent hebben we weer een mooi project afgerond. Voor één van onze opdrachtgevers uit de maritieme sector hebben we een ball-joint mogen stralen en natlakken in een 3-laags systeem. Voor deze opdracht hebben we een verfsysteem van het merk International toegepast.

Voorbereiding natlakken

Het natlakken van deze ball-joint vergt veel voorbereiding, omdat bepaalde machinaal bewerkte delen vrij moeten blijven van verf. Met speciaal hiervoor bestemde tape worden deze vlakken voor het stralen afgeplakt. In onze straalcabine is deze ball-joint gestraald tot een reinheidsgraad van SA 2,5. Conform de norm ISO8503 worden de gestraalde oppervlakken controleerd alvorens de eerste verflaag aan te brengen.

Meerlaags natlakken

Deze ball-joint die op de achterzijde van een cutterzuiger gebruikt wordt, moet uiteraard optimaal beschermd worden tegen corrosie. Hiervoor hebben we een systeem toegepast dat valt onder de hoogste beschermingsklasse C5M volgens ISO12944. In onze geconditioneerde spuitcabine, waar temperatuur en luchtvochtigheid continue gemonitord worden, zijn alle drie de verflagen aangebracht. Iedere verflaag wordt gecontroleerd, zowel visueel als daadwerkelijke laagdiktemetingen. Deze controles worden vastgelegd en opgenomen in onze verfrapportage. Dit is een belangrijk onderdeel van onze kwaliteitsborging, want uiteindelijk is alleen de laatste laag zichtbaar. In dit geval een prachtige glanzende coating in de kleur RAL9005 met een minimale droge laagdikte van 250 micron.

Interesse?

Benieuwd naar onze mogelijkheden of heeft u een concrete aanvraag voor natlakken of poedercoaten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.